Retours

Er is altijd een kans dat een product niet overeenkomt met wat u in gedachte had. Om u deze garantie aan te bieden kan u bij SANIBUY uw bestelling gratis retourneren binnen 30 dagen. Hiervoor dient u een mail te sturen naar [email protected] met uw ordernummer en het artikelnummer of artikelnaam dat u wenst te retourneren. Het kan zijn dat het product wordt opgehaald door een eigen leverdienst als het gaat om een product van grote omvang of een van de partners (zoals DHL, DPD of BPost).

Controleer de geleverde producten zo snel mogelijk! We vragen om schade bij levering te melden binnen 48 uur. Zorg dat u foto’s heeft gemaakt van de verpakking voor dat u het het product hier uit haalt. Zo kunnen we dit namelijk ook bevestigen dat dit tijdens de levering is gebeurd en met u bevestigen of u een nieuw artikel wenst te ontvangen tijdens te ophaling.

Retourvoorwaarden

Binnen 30 dagen kan een bestelling geretourneerd worden. Deze zal opgehaald worden via onze eigen leverdienst of een van de partners zoals DHL, DPD of BPost.

 • Product is compleet, niet beschadigd en zit in originele onbeschadigde verpakking.
  • Indien het gaat over schade bij levering kan u dit alsnog retourneren zoals hierboven vermeld. Bezorg ons de nodige foto’s via mail. Een product dat beschadigd is na gebruik waar het niet gaat om een fabricagefout wordt niet geaccepteerd.
 • Product is niet op maat gemaakt.
  • Heeft u een product besteld dat voor u op maat is gemaakt of besteld bij onze fabrikanten? Dan kunnen we deze helaas geen kosteloze retour voorzien.
 • Het product niet gaat voor een zakelijke bestelling, tenzij contractueel anders afgesproken.
 • Product is niet gemonteerd of gebruikt geweest.
  • Mits een groot deel van ons gamma bestaat over sanitaire producten kunnen wegens hygiënische redenen producten niet accepteren voor retour na gebruik.
 • Bij producten die beschadigd, gemonteerd of gebruikssporen bevatten, behouden wij ons het recht om de schade in rekening te brengen.

Hoe kan u een bestelling retourneren?

Binnen 30 dagen na ontvangst kan u een mail sturen naar [email protected] dat u het product wenst te retourneren. Indien het gaat over schade bij levering of een fabricagefout dient u eveneens foto’s mee op te sturen van de verpakking en het product.

Retourkosten

Onze leverdienst staat klaar om grote en zware items efficiënt op te halen. Deze service kost €30,00 en is van toepassing op grote en zware artikels zoals douchewanden, badkuipen, badmeubels, keramiek, radiatoren, spiegels,.. . Zorg er zeker voor dat de items klaarliggen op de begane grond voor het ophalen.

Voor kleinere artikelen die ook geleverd worden met een postpakket kunnen op de zelfde manier terug gestuurd worden. Hiervoor kan u een label ontvangen van ons. Hiervoor rekenen we slechts 10€.

Wanneer wordt u terug betaald?

Binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour en u een bevestiging heeft gekregen zal het bedrag dat u voor uw originele bestelling heeft betaald terug gestort worden op dezelfde rekening waarmee u een betaling heeft uitgevoerd. Indien u na 14 dagen nog niets heeft ontvangen gelieve contact met ons op te nemen.

Let op: bedragen die bestaan uit waardebonnen worden niet uitbetaald.

Een bestelling annuleren?

Een bestelling kan geannuleerd worden indien deze nog niet is verzonden. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op zodat we uw annulatie tijdig kunnen verwerken.